Personbil

Personbil
B behörighet

Vår populära B-körkortsutbildning är fylld av tuffa krav, inte enbart för att du ska klara teoriprovet och uppkörningen, utan även för att du ska vara välutrustad för många mil på vägarna resten av livet!

Trots detta, eller kanske det är på grund av detta, vittnar många elever om att det är fantastiskt roligt att lära sig köra bil hos oss!

Vi är nämligen övertygade om att man lär sig fortare om man tycker det är roligt! 

Så går det till att ta körkort hos oss:

1. Skaffa körkortstillstånd på Transportstyrelsen.se. Ni behöver även gå till en optiker som gör en enklare synundersökning.


2. Därefter kan man övningsköra hos oss. 

Vi rekomenderar att man dessutom övar hemma, vilket i sin tur kräver att både handledaren och körkortstagaren går en handledarutbildning/introduktionskurs.                   


3. Ansök om handledarskap hos Transportstyrelsen.se.


4. När man har handledarbeviset i sin hand får man övningsköra privat.


5. När du är halvvägs med teorin som vi erbjuder och du blivit så duktig på att köra att det är lätt att backa runt hörn och parkera med bilen, bokar vi teoriprov och uppkörning hos Trafikverket.

   

Det är ofta lång väntetid till uppkörningen, så vi fortsätter att jobba  med din bilkörning under tiden tills den är godkänd på alla moment i kursplanen.


6. Teoriprov och uppkörning: efter att du skrivit ett godkänt teoriprov och klarat uppkörningen, får du köra själv i fortsättningen! Grattis!Mer info om körkortstillstånd och ansökan om handledarskap hittar ni här under